Проф. Денчев: Има действителна война между Радев и Борисов

Уреждането на отношенията им все някога трябва да се случи, смята той

17.02.2020 | 21:52 Редактор: Ралица Братанова

Президентът Румен Радев отново влезе в задочен спор с премиера Бойко Борисов. 

Той показа, че не вярва на премиера, който се закле, че няма общо с направените записи, разпространени от прокуратурата и го заплаши със служебен кабинет.

Проф. Стоян Денчев изрази мнение, че една институция, каквато е служебният кабинет, не би могла да е заплаха за някого в държавата.

"Забелязваме действителна война между президента и министър-председателя. Струваше ми се, че тя ще остане в окопите, изведнъж стана явна", коментира проф. Денчев в "Денят ON AIR".

По думите му уреждането на отношенията между двете институции все някога трябва да се случи и колкото по-рано, толкова по-добре.
  
"Премиерът като че ли преглътна един-два пъти вербалните атаки на президента, но Радев като че ли не успя да чуе тези жестове. Очаквах държавният глава също да прояви смирение, но явно, че не стана така", каза още общественикът.

Проф. Денчев коментира, че главният прокурор се е опълчил на всички институции и трябва да се гледа не личността му, а стила му на работа - на защитаване на държавността.

"Държавността се защитава не чрез кавги между отделните институции, а чрез демонстриране на единство по общите проблеми, които има пред държавата, а тези проблеми са много", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според него и Борисов, и Радев имат свое виждане за развитието на държавата и това се явява предпоставка за напрежението между тях.

"И единият си мисли, че е прав, и другият си мисли, че е прав. Чие его ще надделее, ще бъде за сметка на българската държава. Това не е добре", категоричен бе проф. Денчев.

Гледайте видеото с целия разговор

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК