Журналист: Филма между Радев и Борисов го гледаме от 3 години

Репликите между ГЕРБ и БСП са много силни, сякаш посвикнахме, каза Евгени Петров

14.02.2020 | 22:11 Редактор: Искра Ангелова

Изострените отношения между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов не стихват, а според много анализатори налице е управленска криза. 

"Тази война дали се задълбочава или на етапи се изостря, или затихва... Но този филм го гледаме вече от 3 години, откакто президентът първо се закани на депутатите, че им остава една седмица в началото, когато трябваше да се състави служебното правителство", каза журналистът Евгени Петров в предаването "Денят ON AIR".

Той смята, че за "Дондуков" 1 и 2 рецептата е една и съща - президентът прави някакво изказване, където отиде, критикува правителството, не се отнася кой знае колко ласкаво за състоянието на държавата. След което социалните мрежи гръмват и съответно министър-председателят, който обикновено не мълчи в такива случаи, отговаря.

"Имаше и още по-остра реплика на президента - че ако искат война, ще си я получат. Ние сме разделени на леви и десни, на "Левски" и ЦСКА, на ГЕРБ и БСП. Репликите между тези две партии са много силни, сякаш посвикнахме", допълни той.

Евгени Петров коментира и скандала между президента и прокуратурата, след като държавното обвинение разпространи записи от СРС-та, за които се смята, че са с участието на президента Румен Радев. 

"Мисля, че за отношенията между прокуратурата и президента нещата се преиграват. Президентът поиска да разбере защо се търси такова питане, на какво основание е и от прокуратурата пуснаха записите. Прокуратурата има навика да ги сервира тези неща на части, може да изскочи нещо. Не знаем цялата истина. Тя успя да изненада доста хора - всеки ден се случва по нещо", категоричен е той.

Журналистът смята, че проверката на цялата приватизация, възложена на ДАНС от главния прокурор Иван Гешев, е една от най-важните новини, които бяха произведени в последните дни. 

"Друг е въпросът както ще последва и какви ще бъдат резултатите", каза Евгени Петров.

Според него възможно е аспектът да е морален.

"Не може да се вкарват закони да действат със задна дата. Дори да остане само в морален аспект, хората искат справедливост. Струва ми се, че голямата активност на прокуратурата е свързана с факта, че самата прокуратура не се ползва с голямо обществено доверие. Те се опитват да върнат доверието в хората", посочи още той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК