Станишев: В БСП започва поредната война – сега срещу хората на Кирил Добрев

Изборът, който може да легитимира БСП като силна партия, е стартиран накриво, смята той

14.02.2020 | 21:30 Редактор: Кристина Крумова

"Притеснявам се, като гледам атмосферата, защото този избор, който може да даде енергия, може да легитимира БСП като силна партия, е стартиран накриво. Заченат е порочно". Това каза в предаването "Брюксел 1" лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Не с идеята как да се разшири влияние, да се види сблъсък на идеи, да се избере път за политическо развитие на БСП, а като инструмент за легитимиране на действащия лидер над конгреса, над Националния съвет на партията, като нещо изключително, по-скоро като вожд, отколкото като лидер", каза още той.

Станишев коментира, че когато нещо е започнато с недобра концепция, трудно ще произведе желания от всички резултат.

"Гледам и последните драми, които се случват на "Позитано". Сега пък се оказва, че главен опонент може да бъде зам.-председятелят на Националния съвет Кирил Добрев – той е един от възможните претенденти. Започва поредната война, сега срещу неговите хора", категоричен е лидерът на ПЕС.

Това, което се предлага със Зелената сделка на ЕС , е нов тип икономически отношения, посочи още Сергей Станишев. Какво става с въглищните централи в България и работещите в тях след Зеления пакт?

Цялото интервю с лидера на ПЕС вижте в предаването "Брюксел 1" в събота от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК