Учител в Силистра изпусна бойния си пистолет в класната стая

Преподавателят Димитър Димитров вече не работи в школото

14.02.2020 | 19:45 Редактор: Кристина Крумова

Учител изпусна бойния си пистолет по време на час в училище в Силистра. Куриозният случай се разигра вчера, а от днес преподавателят Димитър Димитров вече не работи в училището.

Димитър Димитров работи от две години в училище "Иван Вазов". Изпуска пистолета си пред петокласниците в час по история и цивилизации. 

"Днес сутринта го извиках на разговор да даде своите обяснения във връзка с това което се е случило по време на третия учебен час. Колегата Димитров потвърди всъщност, че от връхната му дреха действително е изпаднало оръжие, което е законно притежавано от него. Нещата се стекоха така, че той сам изяви желание и подаде своето заявление за напускане по взаимно съгласие", каза директорът на училището.

Пред директорката, Димитров обяснил, че притежава пистолет законно, тъй като е работил като полицай. Носел го е със себе си, защото смятал след часовете да постреля на стрелбището. Вчера е бил извикан в Районното управление на МВР в Силистра да предаде оръжието си. Случаят се следи и от Регионалното управление на образованието. 

Някои от майките, които не пожелаха да застанат пред камера, зададоха въпроса защо Димитров не е бил освободен дисциплинарно, а по взаимно съгласие. С учениците днес е работил психолог, а на мястото на провинилия се учител е извикан заместник.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК