Отвлекли мъж от Априлово, за да му откраднат бъбрека?

И в този момент над 1000 българи чакат за бъбречна трансплантация

11.02.2020 | 18:55 Редактор: Юлия Христова

За случай на отвлечен мъж, на когото е изваден единият бъбрек, сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR. Жителите на село Априлово споделят, че в района и друг път са се случвали отвличания. Дали това е част от международната група за нелегални трансплантации в Турция. 

Всички в софийското село Априлово познават Тани. Казват, че мъжът е психически нестабилен. Преди време изчезва. По думите на местните е открит след време с характерна рана над кръста, а единият му бъбрек липсвал. Хората в Априлово разказват, че в района и друг път са се случвали отвличания. 

И макар че всички в селската кръчма са запознати със случая, братът на мъжа отрича. От страх или по друга причина. 

От дома си в съседно село преди години изчезват близнаци. Полицията така и не успява да ги открие. Според хорската мълва, и те са отвлечени за органи. Специалистите са категорични- при подобни интервенции е възможно да се попадне на негоден орган и трансплантацията да се окаже не животоспасяваща, а животозастрашаваща. 

Според турските служби, разкрили престъпната схема в партньорство с българските си колеги, в канала участва и частна българска клиника. В уеб страницата си тя се представя като филиал на една от най-големите турски здравни компании. 

И в този момент над 1000 българи чакат за бъбречна трансплантация. А органи се купуват и продават в интернет.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК