Предстои динамична седмица с много разнообразно време

Отново голяма температурна амплитуда

10.02.2020 | 08:02 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури за тази сутрин са от минус 8 до минус 3 градуса, на места в Североизточна България и по високите полета - до минус 10-12 градуса. Видимостта в низините ще бъде намалена. 

Преди обед обаче се очаква слънчево време. Около и след пладне от запад на изток ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще бъде слънчево, следобед също с увеличение на облаците. Температурата на въздуха ще бъде от 7 до 10 градуса. Морската вода е с малко по-ниска температура - 5-7 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините времето е слънчево и подходящо за разходка. Следобед обаче ще се заоблачава, а вятърът умерен и силен, по високите части към края на деня - до бурен от запад-югозапад. Температурата на височина 2500 м ще достига минус 3 градуса, а на 1500 м – плюс 3. 

Предстои поредната динамична седмица с много разнообразно време и температури, подчерта Влади Илиева за зрителите на "България сутрин". Във вторник ще бъде меко. Преди обед дъжд ще превали над Северна и Източна България, а следобед превалявания ще има и над Южна България. В планините над 1600 м ще превалява мокър сняг. 

В средата на седмицата, след временно намаление на облаците следобед отново ще се заоблачи и привечер от запад на изток ще има превалявания от дъжд. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще проникне по-студен въздух. В Предбалкана и по високите западни полета дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спират. Следобед облаците ще се разкъсват. 

В петък повече облачност с условия за превалявания ще има над Западна България.

Очаквайте видеото с цялата прогноза

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК