Нинова обвини МВР в репресия на жена, участвала в антиправителствен протест

В интервю баба Стойна критикува управляващите и твърди, че по-късно е тормозена от полицаи

07.02.2020 | 18:38 Редактор: Ралица Братанова

Корнелия Нинова обвини МВР в репресия на възрастна жена. От парламентарната трибуна тя разказа историята на 73-годишната баба Стойна, която е била проверявана от полицията, заради участието си в антиправителствен протест. 

От МВР отрекоха въпросната жена да е била "профилактирана".

На 29 януари Стойна Льогова участа в антиправителствен протест в столицата. Дава интервю през лявата телевизия Би ЕС ТВ. 

След даденото интервю въпросната жена твърди, че е била посетена от полицаи в старческия дом, в който живее. Накарали я да продпише протокол, че повече няма да участва в подобни демонстрации. 

Днес от парламентарната трибуна за случая разказа и соцлидерът Корнелия Нинова. Отправи и въпрос към вътрешния министър. 

"Кой нареди на полицаите да отидат в старческия дом и да правят предупредителни протоколи на тази възрастна, беззащитна и безпомощна жена само защото си е позволила да участва в демонстрация и да изрази свободната си воля да критикува правителството?", попита тя.

Младен Маринов беше категоричен - 73-годишната Стойна Льонгова не е била обект на полицейска проверка и не е притеснявана от служители на МВР. 

По думите му полицаите са се отзовали на сигнал в старческия дом, подаден от управителя. 

Вижте още в репортажа на Милена Енчева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК