Заради снега: 10 блокирани в курорта Върховръх, включително и малко бебе

Снежната покривка по пътя е над метър и половина

07.02.2020 | 11:15 Редактор: Искра Ангелова
Заради снега: 10 блокирани в курорта Върховръх, включително и малко бебе

Около 10 души остават блокирани в курорта Върховръх, община Перущица заради снега. На хората е осигурена храна вода и топло. Сред тях обаче има бебе, чиито пелени са свършили, екипите се опитват да пробият пътя до населеното място.

Той поясни, че става въпрос за гости на хотела във Върховръх и жители на селата Чурен и Скобелево, през които преминава проблемният участък.

"Снежната покривка по пътя е над 1.5 метра, като снегът е мокър и тежи, което е проблем. От сутринта общината е осигурила най-добрата верижна техника, която чисти пътя, като се очаква най-късно до края на деня той да бъде отворен", каза Тонов, цитиран от "Фокус".

По думите му не може да се твърди, че хората са бедстващи, тъй като им е осигурена храна, вода и топлина. Също така токът не е спирал. "Единственият им проблем е, че от вчера е ограничена свободата им на придвижван", каза Тонов.

Сред хората в снежен капан е и семейство с малко бебе. "Тъй като са свършили памперсите за бебето, от хотела са подсигурили тензух и хавлии за него. Важното е, че хората са живи и здрави", каза още зам.-кметът.

По думите на Тонов една трета от пътя до Върховръх е вече почистен.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК