Зимата ни връхлетя мощно: Закъсали коли и влакове, бедстващи хора (Обновена)

Няколко населени места са без ток

06.02.2020 | 12:29 Редактор: Тодор Петров

Усложнена е пътната обстановка в страната заради натрупалия сняг. Затворени за движение са проходите Шипка, Хаинбоаз и Троянски. На Шипка има закъсали автомобили. Всички снегопочистващи машини в района са на терен. 

Издирват се двама мъже - баща и син, изчезнали след преход до връх Ботев. Двамата са от Стара Загора и са се отправили към Стара планина във вторник, а от вчера следобед няма връзка с тях.

Снегът и лошото време блокираха автобус с 40 румънски туристи край Вонеща вода. 

Най-сериозна е ситуацията в Централна и Източна България. Усложнена е ситуацията в цялата Старозагорска област. 120 души са изведени в тъмната част на денонощието заради аварийни ситуации в района, съобщи областният управител на Стара Загора - Гергана Михова.

20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток. Нощният влак за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоял 4 часа на релсите, след което напрежението било възстановено. 

Работата на пътноподдържащите фирми е затруднена заради силния вятър. Поискана е помощ от армията.

Временно бе ограничено движението за всички МПС-та през проходa Петрохан заради завъртял се бус. За камиони над 12 тона е затворена магистрала "Хемус", както и всички пътища в областите Русе, Търговище, Ямбол и Шумен.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК