22 см снежна покривка в София, жълт код за опасно време в 9 области

Максималните температури ще достигнат до 7 градуса

06.02.2020 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

Усложнена е пътната обстановка в страната заради натрупалия сняг. Има затворени пътища и някои проходи. Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване на републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия. 

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които не се налага спешно пътуване в Източна България и Родопите, да отложат тръгването. 
Прогнозата на метеоролозите е за силен вятър, ниски температури и значителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

За 9 области в Източна България е в сила жълт код за снеговалежи и вятър.

Снежната покривка достигна 22 см в столицата. Минималните температури в населените места тази сутрин са от -6 до 1 градуса. 

Преди обяд ще бъде ветровито с превалявания от сняг главно в северната половина от страната. Следобед снеговалежите ще спират, а облаците от север-юг ще се разкъсват, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30-35 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса. 

Над Черноморието ще бъде ветровито със значителна облачност. Валежите от дъжд и сняг ще продължават. Температурата на въздуха ще бъде от 5 до 7 градуса. Ще духат засилени ветрове от север. 

В петък отново ще се заоблачи и ще превали сняг, повече в Предбалкана и в Добруджа. В събота облаците ще намалеят до слънчево време. В неделя утрото ще бъде студено, с минимални стойности в местата със снежна покривка до минус 10-12 градуса. 

През деня ще бъде слънчево и ще се затопля.

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК