fallback

Времето остава много студено, обличайте се дебело

Температурите ще се повишат в началото на следващата седмица

07.02.2020 | 08:15 Автор: Тодор Петров

Снежна покривка има на територията на почти цяла България. През днешния ден ще има разкъсана облачност, значителна над западните и над източните райони. Минималните температури за тази сутрин в населените места са от -10 до -4 градуса. Следобед от североизток ще проникне нова порция влажен и студен въздух и над Добруджа ще превалява сняг. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. По думите ѝ през нощта срещу събота снеговалежите ще обхванат и южните райони. По-интензивни ще бъдат над Централна и Източна Стара планина. Над Черноморието ще бъде ветровито и със значителна облачност. Валежите от сняг продължават там. Температурата на въздуха е от 4 до 5 градуса. Ще духат засилени ветрове от север. 

Максималните температури за страната варират от 0 до 5 градуса. Днес определено ще си е доста студено. Обличайте се дебело. Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Витоша, Рила и Пирин и следобед над Централна Стара планина. Ще бъде ветровито със силни, по високите била - с бурни северни-северозападни ветрове. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 17 градуса. На 1500 м ще бъде около -10 градуса. 

Предстои ни доста студен уикенд с ниски типично зимни температури. В събота облаците ще намалеят до слънчево време. В неделя утрото се очаква да е студено с минимални стойности до минус 10-12 градуса. През деня ще бъде слънчево, като времето постепенно ще се затопля. 

В началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи на фона на ветровито време с разкъсана облачност. През нощта срещу вторник в Западна България ще има отново превалявания от дъжд и сняг. В Тракия има условия за поледици. Във вторник отново повече слънце и през деня ще се задържи топло за сезона. През нощта ще се заоблачава и облаците ще бъдат първите предвестници на задаващите се нови снеговалежи и застудяване. 

Времето и през следващата седмица си остава студено, но пък слънцето ще ни радва през големи части от деня. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback