Времето остава много студено, обличайте се дебело

Температурите ще се повишат в началото на следващата седмица

07.02.2020 | 08:15 Редактор: Тодор Петров

Снежна покривка има на територията на почти цяла България. През днешния ден ще има разкъсана облачност, значителна над западните и над източните райони. Минималните температури за тази сутрин в населените места са от -10 до -4 градуса. Следобед от североизток ще проникне нова порция влажен и студен въздух и над Добруджа ще превалява сняг. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. По думите ѝ през нощта срещу събота снеговалежите ще обхванат и южните райони. По-интензивни ще бъдат над Централна и Източна Стара планина. Над Черноморието ще бъде ветровито и със значителна облачност. Валежите от сняг продължават там. Температурата на въздуха е от 4 до 5 градуса. Ще духат засилени ветрове от север. 

Максималните температури за страната варират от 0 до 5 градуса. Днес определено ще си е доста студено. Обличайте се дебело. Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над Витоша, Рила и Пирин и следобед над Централна Стара планина. Ще бъде ветровито със силни, по високите била - с бурни северни-северозападни ветрове. Температурата на височина 2500 м ще достигне минус 17 градуса. На 1500 м ще бъде около -10 градуса. 

Предстои ни доста студен уикенд с ниски типично зимни температури. В събота облаците ще намалеят до слънчево време. В неделя утрото се очаква да е студено с минимални стойности до минус 10-12 градуса. През деня ще бъде слънчево, като времето постепенно ще се затопля. 

В началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи на фона на ветровито време с разкъсана облачност. През нощта срещу вторник в Западна България ще има отново превалявания от дъжд и сняг. В Тракия има условия за поледици. Във вторник отново повече слънце и през деня ще се задържи топло за сезона. През нощта ще се заоблачава и облаците ще бъдат първите предвестници на задаващите се нови снеговалежи и застудяване. 

Времето и през следващата седмица си остава студено, но пък слънцето ще ни радва през големи части от деня. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК