Жълт код за силен вятър в по-голямата част от страната

Единствените три области, за които няма опасност, са Ямбол, Бургас и Смолян

30.01.2020 | 08:07 Редактор: Кристина Крумова

В днешния ден поривите на вятъра ще се усилят. Код жълто за опасно силен вятър от северозапад има над почти цялата страна. На места в Южна България се очаква поривите да достигнат скорост до 26 метра в секунда. Единствените три области, за които не е обявен код жълто, са Ямбол, Бургас и Смолян.

Вятърът ще донесе и понижение на температурните стойности. Към настоящия момент температурите варират от 0 до 4 градуса. За района на столицата около 2-3 градуса. Валежите, започнали още вчера в западните и в източните райони, постепенно спират. Ще бъде ветровито, със значителна облачност през целия ден, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова.

Временно разкъсване на облаците ще има само над централните райони от страната. А следобед, главно над масивите от Западна България, ще превали отново сняг. Независимо от студения вятър, максималните температури ще успеят да достигнат стойности от 6 до 10 градуса, а за района на Черноморието с няколко градуса по-високи – около 11-12. 

Утре ветровитото време ще се запази. През деня ще има разкъсана и променлива облачност над цялата страна. Само над Северна България се очаква тя да е значителна. Главно в Стара планина и в Добруджа ще има слаби превалявания от сняг. 

Но тази климатична обстановка ще се промени, когато очакваме ново повишение на температурите. Максималните температури на места ще достигат пролетни стойности от 12-13 градуса. В следобедните часове ще се появи ново заоблачаване, което ще продължи и в неделя. Последният ден на седмица ще премине във ветрове и значителна облачност. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК