Очаква ни ново застудяване и топъл уикенд

Над Западна и Северна България вероятно ще превали дъжд

29.01.2020 | 08:15 Редактор: Искра Ангелова

Тенденцията за сравнително топло време ще се запази. Минималните температури към настоящия момент варират от 1 градус по Дунавската равнина, до цели 7-8 в централна и Южна България. Дори в София температурата е около 8-9 градуса.

Предиобед значителна облачност ще продължава да има над Западна и Северна България, където се очаква и да превали дъжд. Вятърът в тези райони е и по-силен в сравнение с останалата част на страната. През деня поривите от северозапад ще се усилят и това ще бъде причина за ново застудяване у нас. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова.

Следобед, но с временни спирания, валежите в Западна България ще продължават. А привечер по високите западни полета дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури все пак ще достигат отново пролетни стойности - от 7 до цели 12 градуса по Черноморското ни крайбрежие. 

Утре, както и в петък, съществена промяна във времето няма да настъпи. Ще се задържи ветровито, с разкъсана и променлива облачност. Главно в планинските райони ще има слаби превалявания от сняг.

В събота през деня ще се затопли и на места температурите ще достигат стойности до +12 градуса. В следобедните часове ще започне ново заоблачаване, което ще продължи и в неделя.

В последния ден на седмицата ще бъде ветровито, но температурите ще се покачат с още градус-два нагоре. Предиобед в западните райони ще превали дъжд, а в планините - сняг.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК