Семинари за хотелиери и кулинарни събития на изложението СИХРЕ

"Завръщане в бъдещето" ще се проведе ОТ 28 до 31 януари в Интер Експо Център

27.01.2020 | 14:08 Редактор: Тодор Петров
Семинари за хотелиери и кулинарни събития на изложението СИХРЕ

Съвременният хорека сектор съчетава динамична бизнес среда и високотехнологични продукти и изисква постоянно развиване на професионалните умения. Всичко това, под мотото "Завръщане в бъдещето", обединява изложение СИХРЕ, което от 28 до 31 януари ще се проведе в Интер Експо Център.

Само след броени дни ще станем свидетели на съчетанието от продукти за хорека сектора, професионални семинари за хотелиерите и кулинарните събития GastronomiX и Bocuse d’Or. Четири зали ще изпълнят компании за професионално кухненско оборудване и посуда, интериорен дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес, софтуер и др.
Съвети за успешен бизнес

Дигиталната среда е сред акцентите на съпътстващата програма. На 29 януари "Дигитален семинар за хотелиери и ресторантьори" ще очертае често срещаните SEO грешки в сайтове на хотели и ресторанти и правилната онлайн комуникация с клиентите и Facebook чатботовете и др. Лекторите Георги Стефанов, Николай Йоргов, Благой Никушев, Милан Стойкович и Константин Занков ще ни запознаят с управлението на репутацията в интернет и привличането на чуждестранни партньори. Регистрация за събитието може да се направи ТУК.

Доброто функциониране на хотела, инвестициите, модерните технологии и успешният бизнес са акцент на семинара "Разговори с хотелиери: Как да създадем успешен хотел?", организиран от Хотелски форум, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и изложение СИХРЕ. На 28 януари той ни среща с лекторите Жулиета Серафимова, ген. директор на Sofia Hotels Management, Алекс Ковачев – управител на студио IDEA, Светослав Панев – ген. мениджър на Бест Уестърн Премиер София Еърпорт, Милена Иванова (Севтополис Медикъл&СПА), Антония Писленска (Rosslyn Hotels), Светла Станева (Дипломат Плаза), Ивайло Кожухаров (ген. мениджър, Бест Уестърн Плюс Хотел Експо София) и др. Регистрация за събитието можете да направите на bahe.bg.

Кулинарните предизвикателства

СИХРЕ ще бъде арена на GаstronomiX 2020, чиято кухня ще превземат 9 топ шеф-готвачи. Те ще се развихрят в серия от лекции и майсторски класове.Способностите си ще разкрият Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона с три звезди Michelin, шеф-готвач Емил Минев – българинът, който отговаря за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu, както и шеф Георги Бойковски. Представители на балканската кухня са шеф-готвачи от няколко държави. Сред тях са: Нихад Мамеледжия от Босна и Херцеговина, най-креативният шеф-готвач за 2017 и 2018 - Умут Каракуш (Турция), Алтин Пренга от Албания и професорът по османска кухня Йозге Саманджъ.

Италианското присъствие е задължително - представител на най-популярната кухня в света ще е не кой да е, а собственикът на най-старата пицария в света – Дженаро Лучано. За десерта ще се погрижи шеф-сладкар Юри Балталийски от Чехия. Той ще разкрие уменията си по време на майсторски клас, посветен на шоколада. Успоредно ще се проведе и националната квалификация за най-престижното състезание за млади готвачи Bocuse d’Or.

Екологичност, оптимизиране и технологичност

Трите думи са характерни за съвременния хорека сектор. Сред продуктите, които ще видим, са системи за производство на газирана и студена вода както и биоразградими, създадени от царевица, чували и пликове. Ще се запознаем и с мобилни приложения, оптимизиращи работата на заведението. Машини, снабдени с контролери ще докажат способностите на смарт технологиите и приложимостта им в хорека сектора. Модерни уреди и процедури ще разкрият тенденциите и бъдещето на фитнеса и СПА.

Всичко, което очаква хорека секторът ще открием от 28 до 31 януари на изложение СИХРЕ 2020. Днес е последният ден за предварителна регистрация, осигуряваща безплатен вход. Можете да направите своята на www.sihre.bg.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК