Жълт код за поледици и хлъзгави пътища в 6 области в страната

Температурите са ниски, но отново необичайно високи за сезона

27.01.2020 | 07:56 Редактор: Тодор Петров

Тази нощ започнаха валежи от дъжд над Западна България. Поради понижаването на температурите у нас и преваляванията в Западна България, днес е обявен жълт код за образуване на поледици и хлъзгави пътища в областите София, Видин, Монтана, Враца, Перник и Кюстендил. Бъдете внимателни, ако решите да тръгвате на път. 

По високите върхове, с надморска височина от над 1900-2100 метра, валежите са от сняг. От югозапад се очаква увеличение на облачността, като на много места процесите ще са съпроводени от слаб дъжд. А през деня по-значителни ще са валежите над Дунавската равнина и над Югозападна България.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева в сутрешния блок "България сутрин". От прогнозата ѝ стана ясно още, че температурите днес са ниски, но отново необичайно високи за сезона. Минималните температури ще бъдат от 0 до 5 градуса. 

Преди обед дъжд ще превалява над западните и южните райони, а следобед и в останалата част на страната. Привечер от запад на изток преваляванията ще спират и облаците ще се разкъсват. Максималните температури ще са от 6 до 11 градуса. 

Дъжд се очаква и в сряда, но слаб. По-съществени ще са количествата в Северна България. В планините валежите ще са от сняг. Във вторник обаче времето продължава да е все така слънчево и с нетипични за сезона температури.

В четвъртък и в петък ще бъде ветровито, с разкъсана и променлива облачност. Главно в планинските райони ще има слаби превалявания.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК