Безветрието и мъглите продължават, мръсен въздух в няколко града

Минималните температури ще са от минус 4 до 1 градус

16.01.2020 | 07:40 Редактор: Ралица Братанова

Мръсен въздух заради липсата на вятър и мъглите ще има и през днешния ден. Над 10 са станциите, които рано тази сутрин отчитат концентрация на фините прахови частици над нормите.

Най-тежко се диша във Видин, Русе, Горна Оряховица, София и Варна. В Перник през нощта отново има висока концентрация на серен диоксид. Данните на Столичната община показват превишаване на нормите в кварталите "Павлово" и "Хиподрума". 

Условия за мъгли и ниска облачност в равнините ще има до събота. Видимостта ще се подобри в неделя. Минималните температури през днешния ден ще са от минус 4 до 1 градус. В планинските райони ще бъде слънчево. По поречието на Дунав сутрешните мъгли ще бъдат доста силни. 

Следобед в югозападните райони видимостта ще се подобрява и се очакват повече слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от изток. Това прогнозира синоптикът на  Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса. Над Черноморието ще се стелят мъгли и ниски облаци. Температурата на въздуха ще бъде от 9 до 11 градуса. 

Над планините в ниските места под 1200 метра облачността ще значителна, а над 2200 метра ще бъде слънчево. 

Температурата на височина 2500 метра ще достигне минус 2 градуса. На 1500 метра ще бъде около плюс 2 градуса. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook  ТУК