МВР и ДАНС провериха 8 помпени станции в Пловдивско

Установено е, че ВиК-Пловдив не стопанисва и поддържа язовири 

13.01.2020 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова

МВР и ДАНС започнаха проверки на водните дружества в страната. Причината – зачестилите проблеми с осигуряването на питейна вода до домовете на хората. 

Органите проверяват какъв контрол са осъществили водните дружества върху изразходването на водата за питейни нужди. Проверката във ВиК-Пловдив до момента установила, че дружеството не стопанисва и поддържа язовири. 

В рамките на днешния ден ДАНС и МВР направиха огледи в 8 помпени станции в региона. 5 от тях се намират по поречието на река Марица в Пловдив, а останалите три са на територията на градовете Раковски, Асеновград и село Храбрино. От водното дружество в града под тепетата са категорични, че днешните проверки са били с регулярна цел.

"Най-вече е проверена системата за достъп, контролът на достъпа, системата за сигурност на помпените станции, включително видеонаблюдение дали сме изградили. До този момент това, което знаем е, че не са открити нарушения, всичко е в нормален ритъм по отношение на работата на помпените станции", каза главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК