Водната криза, мръсният въздух и отпадъците костваха поста на Нено Димов

Отстраняването му идва в навечерието на искания от БСП вот на недоверие

10.01.2020 | 18:15 Редактор: Ивет Арабова

Отпадъците, управлението на водите и мръсния въздух. Трите проблемни теми разклатиха стола на Нено Димов. През последните седмици той неведнъж той трябваше да дава обяснения за ситуацията в Перник. 

Димов е избран за министър на околната среда и водите от 44-тото Народно събрание. Формално той е кандидатура на ВМРО. Бил е главен секретар на Министерството на околната среда и водите и заместник-министър на околната среда и водите. 

Пагубна за поста му в министерството на екологията се оказа и темата с боклука от Италия. В средата на декември италианските власти обявиха, че са задържали влакова композиция с над 800 тона боклук, който е трябвало да бъде извозен към България за унищожаване. 

Отстраняването на Димов от министерския пост става в навечерието на готвения от БСП вот на недоверие срещу правителството на Борисов, чиято тема е провалът на политиката на управляващите в сферата на околната среда.

Преди да се наложи да напусне Министерството на околната среда и водите, Димов на няколко пъти заяви, че не се чувства виновен за кризата в Перник и няма да подава оставка. 

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК