Превозвачите искат възможност за корекции в маршрутните карти

С тях те ще могат да плащат предварително за избран маршрут

08.01.2020 | 19:45 Редактор: Ивет Арабова

Превозвачите ще могат да плащат предварително за изминаването на точно определен маршрут. Това става възможно с маршрутните карти за виртуална продажба, които пътната агенция пуска. От бранша обаче обявиха пред Bulgaria ON AIR, че и тази услуга на националното тол управление не е домислена

Маршрутната карта е услуга, насочена към превозвачите, а тестовата версия вече е достъпна на сайта на българската тол система. Потребителят определя началната и крайната точка на своето пътуване предварително. 

"На базата на това негово заявление системата пресмята кой ще бъде маршрутът, от пресмятания маршрут начислява дължимите тол такси, потребителят заплаща дължимите тол такси и получава възможност в рамките до седем дни да стартира движението си по този маршрут", обясни Олег Асенов. 

Според Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи обаче маршутната карта не е измислена добре.

"Трябва да има възможност за корекции, когато става въпрос за моменти, в които се налага да смени маршрутът и да се мине от една точка в друга", каза той.

Вариант за преизчесление на маршута по желание на водача засега няма, освен ако не стане касатрофа на пътя, обесняниха от BG TOLL.

Вижте повече в репортажа на Благой Цицелков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК