Времето застудява отново в неделя, ще има опасност от поледици

От 5 до 10 градуса максимални температури през днешния ден

03.01.2020 | 08:07 Редактор: Тодор Петров

В котловините преди обед днес ще бъде мъгливо. Минималните температури в населените места ще са от -8 до -3 градуса. През деня повече ще бъдат облаците над източните райони, а над западните и централните ще бъде предимно слънчево и ще се затопля. Вятърът ще бъде слаб. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

В планините облачността ще бъде разкъсана, като следобед се очакват и повече слънчеви часове. По високите части ще бъде ветровито със силни ветрове от север-североизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне -8 градуса. На 1500 м очакваната най-високата температура ще бъде -2, 3 градуса.

В събота вятърът отново ще се усили, но времето ще остане меко. Облачността от запад ще се увеличава. През нощта срещу неделя ще превали дъжд в крайните западни и в североизточните райони. 

Бъдете внимателни, ако в тези дни шофирате – ще има условия за поледици. В последния ден от седмицата още ще застудява. В Предбалкана и по високите полета се очакват превалявания от сняг. Следобед снеговалежите ще се усилват. 

В понеделник ще се задържи облачно и ветровито, с превалявания в източните райони и над планините.Облаците обаче ще намаляват и във вторник слънцето се завръща. Ще се задържи студено с дневни температури в традиционно най-топлите места до 4-5 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК