Какво свършиха депутатите през 2019 г.?

Най-спорни се оказаха Изборният кодекс, както и парите на партиите

02.01.2020 | 18:40 Редактор: Юлия Христова

По традиция депутатите са в Коледна ваканция до 10 януари. Те ще се върнат на работа за 9-тата сесия на 44-ото Народно събрание догодина.

Избори, скандали и поредица от промени на едни и същи закони. Така накратко може да бъде описана парламентарната 2019 година.  
 
Управляващата партия се раздели с така наречения втори в ГЕРБ. Цветан Цветанов трябваше да напусне всички свои ръководни постове заради скандали. 

Скандали около БСП също не липсваха. В продължение на месеци от левицата отказваха да влязат в пленарната зала. Заради решението си ръководството на партията беше критикувано както отвън, така и от вътре. 

Най-спорни и следователно най-прекроявани се оказаха Изборният кодекс, както и парите на партиите. Машинният вот скара депутатите неведнъж, а размерът на партийната субсия беше променян няколко пъти. 

В последния си работен ден преди празниците депутатите се заканиха отново да променят както закона за партийте , така и изборния кодекс – с надеждите следващата пленарна сесия да бъде в пъти по-ползотворна. За новините ОН ЕР Милена Енчева. 

Репортаж на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК