Годината започва с променлива облачност, намаляваща до слънчево

Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър

01.01.2020 | 09:00 Редактор: Юлия Христова
Годината започва с променлива облачност, намаляваща до слънчево

Над страната ще има променлива облачност, над много райони често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България временно силен северен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна в сутрешните часове. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6 и 8 градуса, температурата на морската вода е между 9 и 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините по-значителна облачност ще има в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. През деня облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над източната половина от страната. В петък преди обяд на места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът от север-северозапад ще отслабне до умерен. Температурите ще се повишат и през втория ден максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса, а минималните - между минус 5 и 0 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК