Борисов за БСП: Работата им е да критикуват, нашата е да строим

Премиерът инспектира работата на пътя от АМ "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг

31.12.2019 | 13:54 Редактор: Кристина Крумова

В последния работен ден на 2019 г. Бойко Борисов провери работата на пътя от магистрала "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг. 

Местните жители го посрещнаха с гайди и сурвачки за внуците му. Борисов коментира поискания от Корнелия Нинова вот на недоворие към правителството заради водната криза в страната.

"По време на управлението на нейната партия на морето нямаше нито една пречиствателна станция. Къде ще говорят те за чист въздух и околна среда? Това им е работата - да критикуват, нашата е да строим. Виждате, каквото сме обещали, си го изпълняваме и си го наблюдаваме, контролираме си го и е видимо", заяви премирът Борисов.

За новия сезон обходът на град Поморие трябва да бъде готов. Така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях. Това заяви министър-председателят по време на инспекцията на обхода на град Поморие.

"Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението", изтъкна Борисов и подчерта, че това се дължи на "добрата работа на държавата".

Участъкът, който инспектира премиерът, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас - Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и трафикът значително се облекчава, особено в туристическия сезон.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева

Снимка архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК