Започна разследване на смъртта на новороденото във Видин

Бебето почина няколко часа след раждането си

28.12.2019 | 12:40 Редактор: Кристина Крумова

Започна разследване на смъртта на новороденото бебе във Видин. Полицията е нахлула във видинската болница след сигнал на родителите. Те са уведомили и главния прокурор за смъртта на детето им.

От лечебното заведение продължават да отказват коментар. 

Бебето почина няколко часа след раждането си във видинската болница на Коледа. Според родителите виновни са лекарите, които не били в лечебното заведение заради празниците.

Майката разказва, че бебето се ражда живо и здраво. Часове по-късно обаче ѝ съобщават, че то е починало.

"Как да се прибера вкъщи и да погледна креватчето му празно", пита младата майка Цвета Петрова. 

Вече няколко дни тя се опитва да разбере как точно е починало детето ѝ. Влиза с родилни болки навръх Коледа, като си плаща за ВИП стая, но твърди, че никой не ѝ обърнал внимание. 

След часове агония, детето се ражда нормално, а след това мистериозно умира. След като били уведомени за смъртта на детето, семейството повече не го вижда. 

От болницата отказаха коментар, но заявиха, че майката е разписала декларация, в която се отказва от трупа на бебето. Семейството твърди, че в документа пишело, че са съгласни болницата да погребе детето. 

Семейството вече сигнализира прокуратурата, от там пък ги препратили в полицията, където им казват, че случаят не е в тяхната компетенция. Въпреки това, от сутринта униформени са в болницата и текат разпити. 

Резултатите от аутопсията още не са ясни. Това не е първият случай на починало бебе МБАЛ "Света Петка". Преди година друга майка беше изписана със здраво бебе. По-късно детето почина напът за болницата в Монтана. По случая преди дни един от лекарите беше осъден на година лишаване от свобода заради лекарска небрежност. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК