Заради вятъра в София: Ограда рани жена и 3-годишната ѝ дъщеря

От общината изпратиха екип, който да обезопаси района

23.12.2019 | 12:49 Редактор: Тодор Петров

Метална ограда на строеж в София рани жена и 3-годишната ѝ дъщеря. В събота след 20 часа оградата на сградата полита заради силния вятър и пада върху жената.

Тя успява да се извърти и да предпази тялото на дъщеря си. Оградата обаче успява да нарани и двете. Момиченцето е с травма в главата, а жената има рани по крака и ръката.

От общината изпратиха екип, който да обезопаси района и да премести ламарините, за да бъде освободен тротоарът. Хората в квартала се оплакват, че от години има проблем с тази сграда. Строежът ѝ е трябвало да бъде завършен още през 2009 г., предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Бурни пориви на вятъра се очакват и в следващите часове у нас. Не минавайте покрай опасни сгради и строежи, съветват от общините.

"Цялата съм в хематоми. Не бива това така да се оставя, общината трябва да вземе някакви мерки. Някой трябва да направи нещо", сподели жената пред екип на Bulgaria ON AIR.

Заради преживения шок Деница е категорична, че ще си търси правата. 35 часа след инцидента от общината взеха мерки и обезопасиха обекта.

"Отговорност носят собствениците, те носят както административна, така и наказателна отговорност, ако не дай Боже бъдат ранени хора или не дай Боже по-тежки случаи" заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От общината призоваха собствениците да обезопасят предметите, които могат да паднат от силния вятър, който ще продължи и в следващите часове.

Репортаж на Виктор Борисов!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК