Десетки сигнали за проблеми след силния вятър в София

Паднали дървета са отстранени от аварийните екипи

22.12.2019 | 12:36 Редактор: Юлия Христова

Десетки сигнали за прекършени дървета, отнесени ламарини и падащи предмети след силния вятър в София. За днес почти в цялата страна е в сила жълт код за опасен вятър. 

Паднали дървета има в цяла София. На места заради бурния вятър се е стигнало до прекъсване на тока. От общината предупредиха всички да бъдат внимателни при придвижването си в столицата заради дърветата, които на места са препречили пътните платна.

Строителните фирми трябва да обезопасят строителните огради на обектите си. На всички сигнали от снощи до днес са се отзовали екипи на дирекцията "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

Междувременно от областната администрация на Враца съобщиха, че силният вятър там също е нанесъл щети по сгради и съоръжения. Те се отстраняват от екипи на пожарната. На места и там има спиране на електрозахранването.

За утре отново е в сила жълт код за силен вятър за 10 области в страната.

Предупреждението за живеещите в тези райони е  да проверят за незакрепени предмети по терасите на жилищата си, а строителите - да обезопасят скелетата и оградите на обектите си.

Репортаж на Виолета Манчева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК