Маринов: В България няма арести по искане на италианските служби

Сред задържаните обаче има жена, носеща българско име

19.12.2019 | 16:03 Редактор: Ралица Братанова

Мащабна операция на италианските карабинери срещу калабрийската мафия Ндрангета. Задържани са над 300 души. От МВР потвърдиха, че сред тях има българка, но не дадоха повече информация по случая.

Появи се и информация, че са задържани хора на територията на България, Швейцария и Германия. Българският министър на вътрешните работи Младен Маринов обаче отрече у нас да е имало арести. 

[sc: relatedarticles ids:182962 / Ацията започва рано тази сутрин по разпореждане на един от водещите прокурори на Италия - Никола Гратери. Антимафиотите действат основно в областта Вибо Валентия, но операции са били проведени и в други италиански региони от от Алпите до Сицилия.

Заподозрените са обвинени в изнудване, убийства, пране на пари и участие в мафиотска организация. 

Част от заподозрените се намират под домашен арест в Италия. Местни медии разпространиха списък с имената им, сред което фигурира и това на жена, носеща български име и фамилия - Живка Танева Димитрова. 

За връзки между българската организирана престъпност и калабрийската мафия Ндрангета се заговори усилено и през 2007 година. Това стана след публикуването на подробен доклад на Националната дирекция за борба с мафията в Италия.

Вижте още в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК