Издирват майката на отровените деца от Кардам, избягала с даренията

Жената е в неизвестност от една седмица

16.12.2019 | 13:05 Редактор: Стефанка Митева
Издирват майката на отровените деца от Кардам, избягала с даренията

Прокуратурата и социалните служби тръгват по следите на майката на отровените деца от Кардам, която избягала с част от дарените пари. 

От седмица Росица Маринова е в неизвестност. Жената казала, че отива за няколко дни във Варна. Един от инициаторите за поставянето на кутии за дарения и откриване на банкови сметки твърди, че тя е прибрала и част от дарените пари.

Никой от семейството не знае къде е Росица. Според очевидци се е качила на влака от Варна за Пловдив. Дядото на децата сподели, че ще поиска ограничителна заповед за дъщеря си да не пристъпва прага на дома им, както и попечителските права върху внуците си. 

Предстои социални работници да посетят дома на многодетното семейство. Кметът на селото Георги Николов съобщи, че ще съдейства на бабата и дядото за попечителство над децата, които и без това отглеждат сами.

9-годишният син на Росица почина в дома си на 27 октомври, а двете му сестри бяха в тежко състояние в болница. Първоначално се смяташе, че децата са отровени с храна. Експертиза доказа, че причината е силно токсичен препарат за гризачи, който е бил поставен в стената, до която е спяло починалото момче.

Вижте повече в репортажа 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК