Очаква ни топла седмица, термометърът скача до 17 градуса

В петък ще има повече облаци и можем да очакваме превалявания

16.12.2019 | 08:01 Редактор: Стефанка Митева

Очаква ни доста слънчево време през днешния ден. Над по-голямата част от страната ще бъде слънчево с разкъсана прозрачна и висока облачност. В западните части на Дунавската равнина, както и в котловините, преди обяд ще бъде мъгливо. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, в районите с трайна мъгла - от 6 до 9 градуса. 

Отново слънчево с разкъсани високи облаци ще е времето и в планините. По високите части ще духа умерен до засилен югозападен вятър. Ще се затопля и температурата на 2500 м ще достигне 4 градуса, а на 1500 м – 9 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

Във вторник в низините и равнините ще има мъгли и ниски облаци, които около и след пладне ще се разсейват и ще има повече слънце. В останалите слънчеви части максималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

В сряда мъглите ще заемат повече площи, докато в планинските и източните райони ще бъде слънчево и топло. В четвъртък по-късно през деня ще се появи западен вятър и мъглите ще се разсейват. В петък ще има повече облаци и можем да очакваме слаби превалявания. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК