След инцидента с автомобил на НСО: Водачът е готов да поеме отговорност

Тежко, но стабилно остава състоянието на блъснатото дете

13.12.2019 | 17:48 Редактор: Василена Василева

Тежко, но стабилно остава състоянието на 14-годишното дете, което беше блъснато от автомобил на НСО. Военно-окръжната прокуратура разследва случая, тъй като шофьорът е служител на НСО с чин младши сержант. 

От НСО потвърдиха готовността на водача да поеме отговорност за катастрофата.

Очевидци твърдят, че автомобилът се е движел с 40 км/час, а пътят бил мокър. Детето е откарано в столичната болница "Св. Анна". Състоянито му е тежко, но стабилно. Множество са травмите по цялото му тяло.

Шофьорът на автомобила е в НСО отскоро. Колата пътувала към гараж. От Президентството съобщиха, че в нея не е имало техен служител и по този начин отрекоха слуховете, че автомобилът е обслужвал един от секретарите на държавния глава Румен Радев. 

От НСО потвърдиха за инцидента още в четвъртък вечерта. Според премиера Бойко Борисов обаче службата не е подала коректно информацията, тъй като не се разбирало кой е пътувал в автомобила. 

Инцидентът се разследва от военната прокуратура, защото служителят на НСО е младши сержант. Според бившия началник на службата Румен Ралчев, ако се докаже, че водачът на автомобила е направил нарушение, той ще понесе отговорност. 

Служителят на НСО не е имал предишни нарушения.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК