Очаква ни сравнително топъл за сезона уикенд

Максималните температури са от 3 до 8 градуса

06.12.2019 | 07:53 Редактор: Тодор Петров

Уикендът се очертава сравнително топъл за сезона. Въпреки това утрото днес ще бъде студено с температури от минус 7 градуса до минус 1 , по високите западни полета - до минус 8. Преди обед ще бъде мъгливо. Следобед в по-голямата част на страната видимостта ще се подобри и слънцето ще се показва. Максималните температури са от 3 до 8 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

От прогнозата ѝ стана ясно още, че над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се появи югозападен вятър. Температурата на въздуха e от 8 до 11 градуса. Морската вода е с температура 11-13 градуса, a вълнението ще бъде слабо 

Над планините и днес се очаква да бъде слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се затопля. Следобед от запад ще се заоблачава. 

В събота от запад на изток ще се заоблачава и за кратко в сутрешните часове в западните райони ще превали дъжд, отново с условия за поледици. В Пирин и в Рила ще превали мокър сняг. Западен вятър ще подобрява видимостта и ще повишава температурите. 

В неделя ще бъде ветровито, с разкъсана и променлива облчаност. Около планините следобед отново ще превали. В началото на следващата седмица ще остане сравнително топло за сезона - преди обед с мъгли в низините, а следобед с постепенно заоблачаване. Във вторник бързо ще премине студена облачна вълна със слаби превалявания от сняг. 

Гледайте видеото с цялата прогноза за времето.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК