Скандали, спорове... Избраха Деница Сачева за социален министър (Обновена)

Кандидатурта ѝ бе гласувана официално в парламента

03.12.2019 | 13:50 Редактор: Кристина Крумова

Деница Сачева официално е новият социален министър. Тя бе избрана от парламента с 114 гласа "за". Против гласуваха 106 депутати от БСП, ДПС и "Атака", а трима от "Воля" се въздържаха. Тя бе избрана след остри реплики и взаимни нападки между депутатите.

Сачева беше предложена от премиера Борисов и ще седне на стола на досегашния министър Бисер Петков, който подаде оставка по настояване на Борисов. Освен рокадата в кабинета, депутатите гласуват днес и бюджетите за Здравната каса и общественото осигуряване за догодина. 

От опозицията възразиха Сачева да поема поста. Основните критики към решението на премиера бяха, че МС променя своя състав за седми път. Това е осмата оставка в този кабинет.

Освен това от опозицията се притесняват за прокарването на "джендър идеи" от новия министър чрез механизмите на социалното министервоство.

"Важно е да се подчертае това, че съм против насилието, особено насилието срещу жени и деца и съм за традиционното семейство между мъж и жена", заяви Сачева в Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК