Вадете най-топлите дрехи и стягайте колата - зимата е тук

Повече сняг ще има около Предбалкана и Североизточна България

03.12.2019 | 07:19 Редактор: Кристина Крумова

Време е да подготвим най-дебелите си дрехи, защото зима 2019 официално дойде. На много места пътищата ще са заледени, затова шофирайте много внимателно. Днес тънка снежна покривка е възможно да се образува по високите полета, както и в Предбалкана. Следобед дъжд, преминаващ в сняг, ще завали и в Южна България, а над Северна България преваляванията ще спират. По-интензивни снеговалежи ще има в Рило-родопската област. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

За планините и високите котловини важи жълт код за снежна покривка от 1 до 4 см. Жълт код означава, че времето е потенциално опасно, но не се очакват големи катаклизми. Температурата на височина 2500 м ще достигне -3 градуса.

През следващите дни ще се наложи да се обличаме наистина много дебело. Но в сряда още сутринта снеговалежите над югозападните райони ще спрат. Облачността от североизток на югозапад ще намалява и следобед над северните и източните части на страната ще бъде слънчево. В четвъртък утрото ще е студено, в низините - с намалена видимост. Около и след пладне ще бъде слънчево и ще се затопля. 

В петък повишението на температурите ще продължи, но в равнинната част на страната мъглите ще са често явление. В събота от запад на изток за кратко ще превалява дъжд, а западен вятър ще подобрява видимостта. 

У нас днес повече сняг ще има около Предбалкана и Североизточна България. Колите задължително трябва да са добре подготвени за зимното и снежно време. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК