fallback

Извънредна проверка на язовир "Студена" констатира нарушения

Водоснабдявали и Радомир, което се правело само при криза

30.11.2019 | 15:55 Автор: Ралица Братанова

Редица съмнения за незаконно отклоняване на вода при извънредна проверка на МОСВ. Инспекторите са установили, че при водоизточник "Врелото" водата постъпва в специална шахта, като само малка част от нея се отвежда към язовир "Студена". 

От проверената шахта водата отива към помпена станция, която захранва Радомир. Това обаче е предвидено само в извънредни ситуации, пише Dnes.bg.

Установено е и че помпената станция за водоснабдяване на град Радомир не работи и водното количество от водовземната шахта прелива и се включва в язовир "Студена". 

Екоинспекторите са установили, че ВЕЦ-Студена не работи. Отчитането на водно количество до 24 ноември се е извършвало по разходомерно устройство, което към момента на проверката липсвало. 

Проверките продължават, като ще бъде изискана информация от електроразпределителното дружество за електрическa енергия, ползвана от Помпена станция "Крапец", за да се установи по безспорен начин какво количество вода е отклонявано към град Радомир и не е постъпвало в язовир "Студена".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback