Студено, облачно и дъждовно, тепърва времето ще се влошава

Това прогнозира синопотикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

22.11.2019 | 07:30 Редактор: Тодор Петров

Цяла седмица е облачно и дъждовно, a такова време ни очаква и през днешния петъчен ден. По-интензивно ще превалява над западните и източните райони на страната. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, прогнозира синопотикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По думите ѝ през нощта дъждовете от запад на изток ще спират. Ще продължи да превалява по Черноморието и около района на Сандански, а максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса. В Северна България температурите продължават да са нетипично високи - 18-21 градуса. 

Очакваме тепърва влошаване на времето у нас и на Балканите. Създава се обстановка, която ще е доста валежна. По-значителни валежи очакваме над Дунавската равнина и Южна България. На отделни места не е изключено да са придружени и от гръмотевици.

Времето ще се задържи дъждовно и в събота, основно над източната половина на страната. В неделя в ниските места ще бъде облачно и мъгливо, а по планините ще бъде слънчево. В Източна България ще прегърмява, стана ясно още от прогнозата за зрителите на "България сутрин".

В понеделник над северната половина от страната ще има разкъсани облаци, в южните и в източните райони ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще достигат 9-14 градуса. Във вторник от запад на изток ще премине бързо облачна вълна, но валежи не се очакват.

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК