Високо напрежение в Перник: Щурмуваха сградата на ВиК в града (обновена)

Управителят на местното дружество Иван Витанов отказа да подаде оставка

20.11.2019 | 13:01 Редактор: Кристина Крумова

Две денонощия след въвеждането на водния режим в Перник, граждани се опитаха да нахлуят в сградата на местното ВиК. Перничани решиха да излязат на протест и заедно да попитат кой ще понесе отговорност за създалата се ситуация. Те искат оставката на управителя на ВиК Перник, спешно решаване на проблема и изнасяне на информация на светло.

Протестиращите, нахлули в сградата, бяха спрени от полицаи, но част от тях успяха да влязат и да имат лична среща с Иван Витанов. До конкретно решение не се е стигнало. Той отказва да подаде оставка, докато вината му не се докаже.

Граждани показаха и справка, в която се твърди, че водата в града няма да стигне за повече от два месеца. Причината за това е, че след въвеждането на режима разходът на вода не е намален.

Бивша служителка на ВИК пък твърди, че проблемите в дружеството са отдавна. Тя е категорична, че те са причина градът да стигне до водна криза

Във високите квартали на града и по високите етажи вода няма по цял ден. Към момента алтернативният вариант за водоснабдяване от язовир Долна Диканя е невъзможен, тъй като пробите показват, че там има салмонела.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК