Времето захладнява, валежите този път няма да ни подминат

Минималните температури в населените места ще са от 7 до 13 градуса

20.11.2019 | 07:40 Редактор: Ралица Братанова

Над страната ще премине слабо изразен студен атмосферен фронт. Минималните температури в населените места ще са от 7 до 13 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

През деня в западните райони ще превали, а през нощта валежи се очакват и по Черноморието. Слабо ще захладнее. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса, на север от 18 до цели 21. 

В столицата днес температурите ще стигат 11 градуса, а в следобедните часове се очакват превалявания. 

Над планините ще бъде ветровито и с валежи. Преди обед ще превалява над Рила и Пирин, а следобед над Източните Родопи и Централна Стара планина. По планинските върхове ще превали сняг. 

Вятърът ще бъде от юг-югозапад, над 2200 м надморска височина силен със скорост до 16-18 метра в секунда. Температурата на височина 2500 м ще достига 0,1 градуса, а на 1500 м - 7,8. 

В четвъртък в Централна България ще има разкъсани облаци, а в югоизточните и северозападните части от страната ще превалява. 

В петък облачността ще се задържи значителна с по-плътни облаци над югозападните райони. Ще превалява интензивно. През нощта валежи ще има и по Черноморието. 

В събота времето ще се задържи облачно в ниските места с разкъсани облаци по планините.

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК