Развалена храна "изяде" главата на директорка на детска градина

Десетки родители се обявиха срещу уволнението ѝ

18.11.2019 | 12:51 Редактор: Стефанка Митева

Десетки родители се събраха тази сутрин пред детска градина "Светлина" в пловдивското село Царимир в подкрепа на директорката, която била отстранена заради появили се в интернет снимки, показващи развалена храна, предназначена за консумация от децата. 

От Община Съединение определиха случая като престъпление и затова са пристъпили към дисциплинарно уволнение на директора.

Мария Маринчешка ръководи детското заведение от почти 3 години. Преди това тя е била директор 5 години в друга градина. Досега тя е била един от най-обичаните преподаватели в царимирската детска градина "Светлина". 

Преди седмица обаче получава заповед за уволнение. В момента 48 деца остават в детското заведение без директор. Маринчешка е отговаряла за качествата на получаваната храна. 

Десетки родители се обявиха срещу уволнението на Маринчешка. Според тях това е манипулация, а самото уволнение е станало без направена проверка.

Според кмета на Община Съединение - Атанас Балкански, в детската градина в Царимир е извършено нарушение. Въпреки това признава, че е базирал заключенията си само на появилите се в интернет снимки на некачествени храни. От общината са сезирали и прокуратурата по случая. 

Ден след публикуването на снимките те са били изтрити, а в склада на детската градина не са открити некачествени продукти. 

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК