fallback

Броят наново бюлетините за съветници в 60 секции в Плевен

Експертизата трябва да е готова до вторник

14.11.2019 | 19:00 Автор: Ивет Арабова

Повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в 60 секции в община Плевен допусна Административният съд. Преброяването ще се извърши в сградата на Община Плевен, където се съхраняват изборните книжа, от три вещи лица в присъствието на страните по делото. 

Експертизата трябва да е готова за вторник, когато ще е следващото заседание по делото. То е образувано по жалба на кандидат за общински съветник от БДЦ, на когото не достигнала една преференция, за да бъде избран. 

"4 от жалбите са от кандидати за общински съветници и политически партии, а 2 от жалбите са от кандидати за кметове от населени места в територията на община Плевен. По тях са образувани 3 дела", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR председателят на ОИК-Плевен Ярослав Димитров.

С определения на различни състави на Административния съд към делото са присъединени и три други дела, образувани по жалби срещу същото решение. Едното е на кандидат от същата листа, второто е по жалба на политическа партия МИР, а третото – по жалба на Местна коалиция "Ние, гражданите”. Във всички жалби се иска повторно ръчно преброяване на резултати от изборите за съветници. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback