Затварят ключови улици в центъра на София заради мача България - Парагвай

Очаква се движението да бъде затруднено в следобедните часове

14.11.2019 | 13:03 Редактор: Ралица Братанова

Промяна в движението на центъра на София се налага заради футболната среща между България и Парагвай. Очаква се то да бъде затруднено в следобедните часове, когато ще бъдат затворени ключови улици.
 
От 18:00 часа до края на двубоя, в карето около стадион "Васил Левски" ще се движат само автобусите на градския транспорт. За останалите участници в движението, трафикът ще бъде забранен в двете посоки.

От 08.00 до 22.00 часа на 14 и 17.11.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион "Васил Левски".

От 18.00 часа на 14 и 17.11.2019 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Заради проливния дъжд и протестите за и против избора на Иван Гешев за главен прокурор движението в центъра на столицата беше затруднено и през сутринта. 

"Закъсненията бяха с около 47, 48 мин. Предполагам, че всеки си изкарва колата и я ползва за чадър. Нямаше катастрофи, нямаше нищо, просто трафикът си е ужасен в София", коментира Емил Маринов – шофьор на градския транспорт пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Репортаж на Боряна Благоева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК