fallback

Национален спортен шампионат за деца в риск

Когато позитивната промяна идва от социалните служби

11.11.2019 | 20:08 Автор: Кристина Крумова

Две емблематични български спортистки наградиха деца в риск, участвали в национален спортен шампионат. Победителите в шампионата са получили отличията си лично от легендата в леката атлетика Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

"С най-голямо удоволствие идвам, награждавам, помагам и мисля, че им дава добър пример. И ги обичам, затова съм тук", каза Костадинова.

Георги е на 17 години и е футболист. Това е спортът, който го зарежда и това си личи. Раздава се докрай и признава, че благодарение на футбола е станал по-дисциплиниран. По-сериозно е започнал да тренира преди около 5 години. 

"Усетих, че това си е моят спорт и с това искам да се занимавам и след време. Страхотно е когато си на игрището, не усещаш нищо друго - само топката и това е", разказва Георги.

Промяната за него идва преди 9 години, когато социалните служби се заемат с него. 

"Насочват ме към това, което обичам да правя и ме надъхват", споделя той.

Освен да тренира футбол, Георги учи в Румънската гимназия. Ходенето на училище вече не е нещо неприятно за него, защото учи това, което му е интересно. С неговия отбор не участват в турнира за първи път. Вече имат няколко отличия. 

"Наистина децата много се стараят, въпреки че имат социални проблеми, но в спорта това нещо винаги остава на заден план. Когато излязат на терена, те показват най-доброто от себе си", казва председателят на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск, Антон Илиев.

Репортаж на Боряна Благоева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback