Новоизбрани кметове положиха клетва 

Нови проблеми в Пловдив ще разрешава Здравко Димитров

11.11.2019 | 18:35 Редактор: Кристина Крумова

Новите кметове положиха клетва в няколко областни града днес. Бившият общински съветник и кандидат за кмет на Пловдив Дани Каназирева, назначена миналата седмица за областен управител, ръководи първата сесия на новия общински съвет в града. На нея клетва положиха градоначалникът Здравко Димитров и районнните кметове. 

Благословията си им даде лично пловдивският митрополит Николай.

"За мен е чест да съм начело на този град. От решенията през следващите 4 години ще зависи с каква скорост Пловдив ще се развива. Нарастването на населението води до намаляване на безработицата и подобряване на икономиката, но и ни поставя пред нови проблеми като презастрояване. За да бъдат решени те, ще ни трябва помощ от държавата. Ще създам обществени съвети по всички важни теми", заяви кметът на Пловдив, Здравко Димитров.

Варна за трети пореден мандат ще бъде управляван от Иван Портних. Той положи клетва заедно с петимата кметове на райони и петимата кметове на населени места на територията на общината. А областният управител на Варна - Стоян Пасев, връчи на кмета ключа на града. 

Клетва положиха новоизбраните кметове в общините Горна Оряховица, Шумен, Ловеч и Благоевград. Първата задача пред общинския съвет в Благоевград - изборът на негов председател - обаче се оказа неуспешна. 

Репортаж на Гита Манолова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК