Чистило ли е 5-годишно тоалетна в детска градина в Пловдив?

Десетки родители се събраха в подкрепа на персонала

07.11.2019 | 12:57 Редактор: Юлия Христова

Десетки родители се събраха тази сутрин в подкрепа на персонала на детска градина "Мир" в Пловдив. От няколко дни в забавачката има напрежение заради случай на тормоз над дете, който все още се изяснява.

Според първоначалната информация помощник-възпитателката Стефка Табакова е накарала 5-годишно дете да чисти тоалетна в детската градина за наказание. Тя и много от родителите обаче отричат това да се е случвало. И твърдят, че детето е конфликтно и отскоро е преместено в нова група. 

В деня, в който се твърди, че детето е карано насила да почисти тоалетните, децата в групата били оставени под надзора на Стефка Табакова, защото титулярната им учителка – Гергана Видева, била извикана при директора.

Родителите поискали среща с директора Светлана Джаникиян, която разказала, че има помощник-възпитател, който тормози децата. Тази нейна теза обаче не повлияла на родителите, които познават учителката и възпитателката от много време и им имат доверие.

Светлана Джаникиян е начело на детската градина от два месеца. Според родителите тази жалба е нейният начин да накара персонала да напусне, за да се освободят места за поставени хора.

Вижте още в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК