Незаконни кабели и наклонен стълб застрашават варненци

Пореден сигнал в платформата HelpBook.info

05.11.2019 | 14:35 Редактор: Тодор Петров
Незаконни кабели и наклонен стълб застрашават варненци

Жител на Варна от година сигнализира за проблем с висящи кабели в града. Този път той се обръща към платформата на Investor Media Group за зрителски сигнали - HelpBook.

Миналата година изпратих сигнал до Община Варна СИГ 18000887ВН/23.04.2018 г. за незаконни въздушни кабели на стълб на улично осветление на ъгъла на ул. "Петко Тодоров" и ул." Гаврил Кръстевич". Получих отговор, че е извършена проверка и действително са установени незаконно изградени въздушни електронни кабелни мрежи. Към момента незаконните кабели са все още там, т.е. фактически не са предприети никакви действия от страна на Община Варна за премахване на незаконния строеж, пише гражданинът в сигнала си към HelpBook.

Междувременно стълбът се е наклонил поради тежестта на кабелите и съществува реална опасност да падне, т.е в този си вид, незаконните кабели са не само административно нарушение, но и представляват заплаха за живота и здравето на гражданите и тяхното имущество, се казва още в сигнала на нашия зрител.

Ако видите нередност, с който се сблъсквате всеки ден, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК