Присъствието на ДПС в местната власт било увеличено

Според Карадайъ местните избори са показали дефекти на законовата уредба

03.11.2019 | 22:55 Редактор: Ралица Братанова
Присъствието на ДПС в местната власт било увеличено

"Резултатът от тези избори е следният - 47 кметове на общини от ДПС, от които 37 (ДПС), 9 коалиционни и един независим. Решението на нашия централен съвет, че на тези местни избори ние ще си запазим влиянието в местната власт и там, където можем, ще увеличим присъствието си в нея, вече е факт", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той бе категоричен, че присъствието на ДПС в местната власт е увеличено, а географията е разширена.

"От общинските съветници 916 са избрани от ДПС, т.е. 18%, а от кметовете на кметства над 35% в страната са избрани от ДПС, като в някои от случаите те са избрани в коалиция", заяви още Мустафа Карадайъ.

Според него тези местни избори са показали дефекти на законовата уредба и са ярък пример за некомпетентност и правов нихилизъм на избирателните комисии.

По думите му управляващите са използвали недемократични методи и средства в кампанията си и са създали условия за алтернатива. 

"Политическите реалности в България вече не са същите. В такава среда на популизъм, омраза, противопоставяне и агресия не могат да се правят демократични избори. Мощно се противопоставихме на натиска, преди 30 години докарахме демокрацията и продължаваме да сме пазители на мира", категоричен бе Карадайъ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК