Арестуваният кмет на Несебър печели четвърти мандат

Опонентът му от ГЕРБ Атанас Терзиев остава втори с 36%

28.10.2019 | 18:55 Редактор: Василена Василева

Арестуваният кмет на Несебър Николай Димитров печели четвърти мандат със съкрушителна преднина от 60% на местния вот. Опонентът му от ГЕРБ Атанас Терзиев остава втори с 36%. Най-много гласове за общинския съвет е получила листата на задържания в деня на вота общински съветник Костадин Нищелков.

Ден след вота туристите по улиците в Стария град в курорта са повече отколкото местните жители. 

Известният несебърски рибар Йордан Люцканов - Адамото продава прясна риба, която е наловил сутринта. А изборите и победата на арестувания кмет Николай Димитров определено го вълнуват.

"Аз знаех, че той ще спечели... Много привърженици има, толкова време да се задържи, значи има защо, който го може го може, само борбата... дето беше малко по-гадна, ама това е", споделя той пред Bulgaria ON AIR.

Нито един жител на Несебър не е изненадан от резултата, особено след митинга, в подкрепа на Николай Димитров, който затвори провлака дни преди вота. 

И четиримата кандидати за общински съветници, с повдигнати обвинения за купуване на гласове, влизат в местния парламент. 

Очаква се единият от арестуваните - Костадин Нищелков, да бъде избран за председател на общинския съвет, тъй като неговата партия е спечелила най-много гласове. 

Репортаж на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК