Борисов: Военната операция в Сирия трябва да спре!

Премиерът каза, мигрантският натиск по границата ни е нулев

15.10.2019 | 13:00 Редактор: Ивет Арабова

Премиерът Бойко Борисов коментира решенията след извънредния Съвет за сигурност в Министерския съвет, който бе свикан заради напрежението в Сирия. След като се събраха там, всички членове на Съвета отидоха в президентството. 

"Kакто виждате сме категорични, че военната операция трябва да спре, защото се увеличава рискът от хуманитарна криза. Затова и ние настояваме да бъде прекратена извънредната ситуация", коментира министър-председателят след Съвета по сигурността при президента Румен Радев.

Борисов заяви, че няма нищо извънредно и мигрантският натиск по границата ни е нулев, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Що се касае до извънредни ситуации, ние сме провели обучения. Срещата с Радев беше много полезна. Искам да се спазва споразумението с Турция. Ако в България влязат 200 000 мигранти , аз не знам какво ще се случи със страната. Само дипломацията може да реши проблема в Сирия", каза още премиерът.

Що се касае до това дали България ще подкрепи санкциите срещу Турция, Борисов се въздържа от коментар. Той каза, че за разрешаването на ситуацията ще се разчита на дипломацията, тъй като имаме над 5 милиарда стокооборот с Анкара.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК