Helpbook оплакване: Катаджии ме спряха в София, за да ме глобят

Ако видите нередност, дайте гласност чрез платформата

15.10.2019 | 15:10 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook оплакване: Катаджии ме спряха в София, за да ме глобят

В постъпилите през последните дни сигнали в платформата на Helpbook.info един от тях алармира за проверка от страна на катаджии. Според автора на сигнала проверката е била тенденциозна и е липсвала адекватност от страна на проверяващите.

Ето от какво се оплаква нашият потребител: "На 27.09.2019 година в 18.20 часа бях спрян на кръстовището на ул. "Раковски" и ул. "Рачо Димчев" от моторизиран патрул. Движех се с мотоциклет "Триумф", при пълно спазване на изискванията на закона. Само за този сезон имам над 5500 км по републиканската пътна мрежа, неколкократно съм бил спиран и проверяван.

Този патрул на Пътна полиция бе озлобен и очевидно бях спрян с цел да бъда глобен. Заядоха се, че в средата на буквата "А“ на регистрационния ми номер имало черно петно и ме заплашиха с акт, после "от тях да мине" ми написаха фиш #Н-0907139. Водещият патрул използва и психологическия похват, че съм му набор (на 50 години).

Докато ми пишеха фиша, на кръстовището даде на заден ход тъмносив автомобил Ауди, което явно нарушение не предизвика реакция у патрула. Гражданин дойде и пред мотопатрула обиждаше на висок глас мен и всички мотоциклетисти, че сме "малоумници". На полицаите не им направи впечатление, защото явно се считат за такива, но аз останах с впечатление, че задачата за деня им беше наказателна операция срещу мотоциклетистите в София, а не контрол върху реда и движението.

Моля за отговор - има ли специално указание, което да изисква установяване на нарушения и налагане на глоби специално на мотоциклетистите в София. Искрено се надявам, че районът е снабден с камери, които могат да потвърдят ситуациите“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК