Убийството в "Младост" - заради неуредени финансови отношения?

Това е една от основните версии, по които разследващите работят

11.10.2019 | 18:55 Редактор: Василена Василева

Неуредени финансови отношения е една от основните версии, по които работят разследващите за убийството на жена в столичния кв. "Младост". 46-годишната Станка Марангозова беше простреляна пред дома си снощи около 21.00 часа.

Източници на Bulgaria ON AIR разкриха, че убитата се е представяла за финансов брокер и така завличала с хиляди левове жертвите си. 

Станка е обещавала бърза възвръщаемост на големи суми - между 16 и 40% , като обяснявала, че търгува с акциите им на Българската фондова борса, но всъщност нямала лиценз за това. 

Сред завлечените е имало и знакови лица от ъндърграунда. Така през 2011 година се стига и до ареста ѝ от ДАНС за финансови измами за над 65 млн. лева. 

Въпреки ареста ѝ и до днес присъда няма. В Софийския районен съд срещу Марангозова има заведени иск за 1 млн. и 432 хиляди лв. от две потърпевши лица. 

Финансовите престъпления са били извършени през 2010 и 2011 година. Делото обаче все още не е приключило. 
Марангозова има и 3 заповедни производства за над 150 хил. лева за дължими суми към банки и банкови институции, но дали парите са били платени така и не е ясно. 

Може ли обаче една финансова пирамида да е достатъчен мотив за показно убийство? Според Иво Недялков - Фараона, който е сочен за създаването на финансовата пирамида отпреди 20 години "East - West International holding Group", и в която са завлечени 5253 души, причина за престъплението е, че жертвата се е оказала "непреодолима пречка за някого".

След серия отменени присъди и няколко години в затвора Иво Недялков успява да осъди два пъти държавата в Страсбург за бавно правосъдие. 

Станка Марангозова имала и специална тактика - ако някой си поиска парите обратно го затрупва с жалби до съда и сигнали за тормоз до прокуратурата. 

Разследването по случая продължава.

Репортаж на Иван Кънчев и Сергей Тодоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК